/ БГНЕС, архив
Продължават съвместните операции на полицейски патрули и служители на жандармерията
Продължават съвместните операции на полицейски патрули и служители на Дирекция „Жандармерия” в малките населени места, стана ясно на брифинг в Областната дирекция на МВР. Тези операции се провеждат в Общините Добричка, Тервел, Генерал Тошево, Балчик, Каварна и Шабла и курорта Албена.

142 са криминалните престъпления през ноември, отчитат от полицията

Освен че се демонстрира присъствие, се проверяват основно уязвими зони с концентрация на извършени престъпления. „Използват се колеги от жандармерията за зони, които понякога са рискови за един полицейски патрул”, поясни  директорът на ОД на МВР-Добрич ст. комисар Никола Панчев. Проверявани са сигнали за нарушаване на тишината или за т.н. дрифтове на автомобили.

Полицията работи по няколко версии за подпалените автомобили

По Коледа и Нова година ще има засилено полицейско присъствие по основните пътни артерии и в населените места. Вземат се необходимите мерки за гарантиране на обществения ред и спокойствие, проведени са и срещи с местните власти.

Извършват проверки в търговски обекти и заведения, съвместно с представители на Пожарната, РЗИ, НАП и друфи. Завишен е контролът за недопускане на продажба на пиротехнически изделия без издадени разрешителни за търговия.