Легендарните Каома преди почти 30 години
Легендарните Каома преди почти 30 години / last.fm
Тоталният хит „Ламбада” на "Каома" ще прозвучи край плажа в Кранево на 9 юни, по време на Фестивала на цацата. Организаторите разкриха пред Дарик, че изпълнителите от световно известната група пристигат на 8 юни, след поредица концерти във Франция, където живеят. Това ще е първото им гостуване в България.

„Каома” превзе световните музикални класации с парчето си „Ламбада” през 1989 година. В Кранево пристигат двама от основателите на групата и новата певица, наследила бразилката Лоалва Браз, която загина в трагичен инцидент миналата година.

Откриха мъртва изпълнителката на хита Ламбада

Изпълнителката на Ламбада Лоалва Браз е била изгорена в колата си

Третото издание на Фестивала на цацата, който ще се състои от 8 до 10 юни, отново предлага богата програма. Проявата е на нова локация, събитията ще се състоят върху 15 декара фестивална площ до северния плаж на Кранево, където ще бъде изградена голяма сцена.

Гости първата вечер ще бъдат „Уикеда” и Милена. Вторият ден е посветен на латино ритмите, с танцови работилници и представяне на различни латино клубове от страната. Алфредо Торес ще направи демонстрация на ламбада, а вечерта е концертът на „Каома”.

В неделя на сцената излизат самодейни състави от Варна и Добрич, а вечерта е запазена за хумористичното шоу на Георги Мамалев и концерт на Тони Димитрова.

Местните ресторанти вече се подготвят за кулинарните преживявания. По време на феста готвачи ще демонстрират как се приготвя черноморска риба. Организаторите обещават, че ще бъдат осигурени достатъчни количества прясна цаца и бира на промоционални цени - 3 лева за порция цаца и 2 лева за халба.

Отново ще бъдат организирани игрите „Най-бързо чистене на цаца“, „Надяждане с цаца“, „Надпиване с бира“, бягане „Бирена миля“ и др. Ще има лунапарк с виенско колело, шоу на ледената пързалка в селото, езда по брега на морето. Ще гостуват шоуто на Бате Енчо и Замунда банана бенд.

В трите фестивални дни се очаква Кранево да посетят над 20 хиляди души.