Добромир Енев
Добромир Енев / netinfo
Сдружение „Доброжънци“ и Спортен комплекс „Русалка“ канят на една нестандартна изложба. Тя е озаглавена „Различните форми на Морското конче” и представя рисунки на Добромир Георгиев Енев от Добрич.

Това не е просто колекция и това не е просто художник, казва се в анонса за събитието. На 3 февруари (събота), от 13.00 часа в хандбалната зала на Спортен комплекс „Русалка” посетителите ще имат шанса да се гмурнат в света на морското конче. Събитието ще представлява краткотрайна изложба на най-голямата колекция от рисунки на тези животни. Идеята на автора Добромир Енев е в залата да бъде направен килим от рисунки, чиито брой е достоен  за рекорд на Гинес. Морските кончета са много специални за художника и го съпътстват през целия му живот, отбелязва той.

Заедно с разглеждането на изложбата, ще бъдат показани на публиката различни техники за рисуване, анимация и графика. Входът за събитието е свободен.
Идеята се осъществява със специалното съдействие на Спортен комплекс ”Русалка” и сдружение „Доброжънци”. Този проект е само началото от редица инициативи целящи провокиране на въображението на малки и големи, отбелязват от сдружението.