Камерен оркестър - Добрич
Камерен оркестър - Добрич / netinfo

Български камерен оркестър - Добрич, продължава традиционните си образователни концерти за учениците в града. Както през януари, така и през месец февруари творческият концертен сезон 2018 / 2019 предвижда в периода от 25-ти до 27-ми февруари музикално-образователни лектории, предназначени за възпитаници на добрички училища.

Днес от 11.00 ч. лекцията ще бъде за учениците на СОУ "Св.Св.Кирил и Методий", на 26-ти февруари /вторник/ от 12.00 ч. за възпитаниците на Езикова гимназия "Гео Милев" и на 27-ми /сряда/ от 11.00 ч. за СОУ "П.Р.Славейков". Всички концерти ще се състоят в Регионална библиотека "Дора Габе".

Чрез тези образователни уроци учениците ще научават повече за възможностите на даден инструмент и за света на класическата музика.

Добрата традиция за провеждането на образователни концерти цели да повиши музикалната култура на учениците, да чуят те на живо музикални произведения, да видят инструменти, за които учат в училище и не на последно място да се възпита у тях вкус към по-различен вид музика от тази, която ги заобикаля в ежедневието.