Извършител на взломна кражда остава с мярка задържане под стража
Извършител на взломна кражда остава с мярка задържане под стража / netinfo

Добричкият окръжен съдпотвърди наложената на Румен Антонов от Районен съд – Ген. Тошево мярка за неотклонение „Задържане под стража”, съобщават от пресслужбата на съда.

Антонов е разследван от РПУ Ген. Тошево за влизане с взлом в частно жилище в с. Василево и кражба на битови вещи на стойност 507 лв. в края на месец януари. 27-годишният Антонов има три минали осъждания, като с една от присъдите ефективно е лишен от свобода за срок от 6 месеца. Настоящото му деяние се определя като опасен рецидив с опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Добричкият окръжен съд отложи разглеждането на мярката за неотклонение на разследван за транспортно произшествие. Съдът даде  7 дни срок на Районна прокуратура- Добрич  да отстрани нередовностите в протеста й срещу наложената от Добричкия районен съд на Самир М. Хасан мярка за неотклонение „Домашен арест”.

Той е привлечен от полицията като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда при транспортно произшествие на 06.02.2008 г. и бягство от местопроизшествието.