/ Дарик Добрич
Първите двама добруджанци, хоспитализирани в инфекциозното отделение на болницата в Добрич с положителни резултати за COVID-19, вече са изписани от лечебното заведение и в продължение на 28 дни са поставени под домашна карантина,  съобщи директорът на Регионалната здравна инспекиция-Добрич, и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.

Тя уточни, че мярката от допълнително поставяне под карантина е в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването. Към настоящия момент в инфекциозното отделение има 4 пациенти. Общо далите положителен резултат на тест за коронавирус в Добричка област са 11 души.

Ежедневно служителите на Областната дирекция на МВР-Добрич, извършват проверки на поставените под карантина лица, както и на търговските обекти за спазване на въведените ограничителни режими.

На 4.април. при проверки в областта са установени едно лице, неспазващо наложената му карантина, и един търговски обект, нарушил въведените ограничения - информират от полицията.

Към 6 април Областната дирекция на МВР е извършила 458 проверки на лица, поставени под карантина, и е установено едно нарушение. Всички констатирани нарушения се предават на районните прокуратури.