Изложба „45 години Албена” ще бъде показана в Добрич
Изложба „45 години Албена” ще бъде показана в Добрич / Дарик Добрич, архив

Ретроспективна изложба „45 години Албена” ще бъде открита на 30 май на пл.”Свобода” в Добрич. 30-те пана разказват за 45-годишната история на ваканционното селище Албена от първата копка през 1969 г., през построяването на всички хотели, до наши дни, когато Албена е модерен и иновативен курортен комплекс. За изготвянето на изложбата са използвани над 100 архивни и съвременни снимки, както и изпращани пощенски картички от 1969 до 1980 година. От изграждането си, в продължение на 45 години, Албена е успяла да съхрани спокойствието, уюта и красотата си и в същото време да предлага най-модерните услуги и обслужване, коментират от комплекса.

Дългата история и погледът в бъдещето превръщат Албена в уникален курорт, който се стреми да запази най-доброто от миналото и в същото време да бъде иновативен - в последните пана от изложбата са показани новостите в Албена - първата в ЕС безплатна плажна библиотека; въвеждането на безплатен Интернет достъп на цялата територия на комплекса; първият тематичен хотел - Амелия; партньорството с Българската федерация по тенис и др.

Целта на юбилейната изложба е да покаже по любопитен начин преимуществата на българското Черноморие и да подари на добричлии възможността да се докоснат отново до красивите си и позабравени спомени.

Използваните кадри могат да бъдат разгледани и онлайн в юбилейния уебсайт на Албена: www.45albena.bg.

Изложбата се осъществява в партньорство с община Добрич. Откриването е в 10.30 часа, на площад „Свобода”.