Исторически атракцион Онгълът откриха в каварненското село Българево
Исторически атракцион Онгълът откриха в каварненското село Българево / Община Каварна

Първият в България аудио-визуален център, наречен „Онгълът“ беше официално открит в каварненското село Българево,съобщиха от община Каварна. Центърът ще разказва приказки за българските земи на 7 езика.

На откриването на първия етап от атракциона присъстваха кметовете на Каварна и Българево - Цонко Цонев и Георги Георгиев, актьорите Андрей Слабаков и Ернестина Шинова, журналистът Васил Иванов.

„Онгълът“ е дървено укрепление, наподобяващо мултимедиен комплекс, в който в девет зали хронологично се илюстрират епизоди и факти от историческото минало от дълбока древност до наши дни.

За да се доусъвършенства представата за образа и представата за даденото събитие е написана книжка, която да допълни и обоснове вербалния исторически разказ на експозицията. Посетителите ще получават дипляните на излизане от комплекса.

 

Исторически атракцион "Онгълът" откриха в каварненското село Българево
netinfo

 

Аудио-визуалният център е инициатива изцяло на Валентин Симеонов, който е любител-историк. Това е първият етап от реализирането на идеята на Симеонов, за следващия етап, той предвижда центърът да визуализира сложен комплекс от видео, виртуални гидове и декори, които ще пресъздават обзор на българската история. Ще бъдат поставени плазми, ще се използват 3D факти, ще бъде изградена зона с битови сувенири и предмети, свързани с българската история.

„Онгълът“ е пътеводител във времето и криволиците на българската история, място предназначено за чуждестранните и български туристи. Разположен е в края на село Българево, посока нос Калиакра.