Исмет Абил е вторият зам.-областен управител на Добрич
Исмет Абил е вторият зам.-областен управител на Добрич / Областна управа-Добрич

Исмет Абил е вторият заместник-областен управител на Добричка област. Той е назначен със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски от 13 август, съобщават от пресслужбата на Областна управа.

Днес областният управител Недко Марчев представи пред служителите на администрацията втория си заместник, като подчерта, че опитът на Исмет Абил като председател на Общински съвет - Тервел, ще му е полезен на новата позиция в държавната администрация. Марчев изрази увереност, че ще се намери правилно разпределение на дейностите в управленския екип и пожела успех на новия заместник-областен управител.

За себе си Исмет Абил каза, че от 1999 г. е в обществено-политическия живот на региона и за него е предизвикателство да заеме новата длъжност. Той допълни, че е екипен човек и се отнася с голямо уважение към Областния управител, когото познава като добър управленец. Абил е убеден, че ще бъде полезен с работата и опита си, и вярва, че комплектованият вече екип на областния управител Недко Марчев ще работи добре в интерес на хората от областта.

Исмет Абил е 40-годишен. Завършил е „Финанси” – степен магистър във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, а преди това „Стопанско управление” – бакалавър във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.
Преди назначаването му като зам.-областен, се е занимавал с частен бизнес, участвал е и в управленските органи на акционерни дружества.

Исмет Абил ще встъпи официално в длъжност на 19 август, понеделник. Преди месец за зам.-областен управител на Добричка област беше назначен и Даниел Йорданов. Предстои да бъдат обявени ресорите на двамата заместници.