Илия Луков закрива събора С България в сърцето
Илия Луков закрива събора С България в сърцето / netinfo

Тържественото закриване на фолклорния събор "С България в сърцето" - Каварна`2009 ще бъде от 20.30 часа тази вечер с гала концерт на Илия Луков, Любка Рондова, Ева и Ива Валентинови и танцова формация "Пирина".

През последните три дни Каварна бе домакин на шестото издание на международния Общобългарски младежки фолклорен събор. Организатори на събитието са община Каварна, Министерство на културата, Министерство на образованието и науката, Министерство на финансите и Продуцентска къща "Пирина".

Участие в тазгодишното издание на фестивала заявиха деца и младежи от България, Молдова, Украйна, Румъния, Сърбия и Македония. През трите дни на събора на каварненска сцена се изявиха над 1500 участници - индивидуални изпълнители на народни песни и инструменти, танцови състави, фолклорни групи и ансамбли.

"С България в сърцето" е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Съборът няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня традиционно се включват във вечерните тържествени концерти.