Гюрсел Кърнак е кандидатът на ДПС за кмет на Добрич
Гюрсел Кърнак е кандидатът на ДПС за кмет на Добрич / dariknews

ДПС издига за кандидат-кмет на Добрич общинския председател на партията Гюрсел Кърнак. Кандидатурата е одобрена от Централното ръководство на ДПС, съобщи общинският лидер на движението д-р Ердинч Хаджиев.

Главният проблем на Добрич, който чака своето разрешение е безработицата, заяви за Дарик Кърнак. Той отчита стореното за инфраструктурата от екипа на сегашния кмет, но отбелязва, че пътищата и булевардите са значими, когато водят към фабрики и предприятия. Според него, този проблем може да бъде решен чрез активно търсене на инвеститори от страна на местната власт. "Добрич има сигурно 20 побратимени града", отбелязва Кърнак, "и кметът би могъл при посещаването им да преговаря с бизнесмени и фирми за разкриването на цехове в града ни". Според него така постепенно ще се появят и по-големи инвеститори.

Гьорсел Кърнак е на 45 години, общински и зам.-областен председател на партията в Добрич. В периода 2005 - 2010 г. е бил гл. инспектор в териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Одобрени са и останалите кандидати за кметове в региона. В Крушари ДПС издига кандидатурата на настоящия кмет Добри Стефанов. В Балчик за кметския пост ще се бори настоящият общински съветник д-р Урал Бекиров, в Генерал Тошево настоящият зам.-кмет Георги Русев. Кандидатът на ДПС в община Тервел ще бъде бившият председател на Общинския съвет Исмет Абил, а в община Добричка Пламен Недев, който е съветник в настоящия местен парламент.

ДПС ще се бори за кметския пост в шест от осемте общини в Добричка област. В Шабла и Каварна ще има само листи за общински съветници.