/ Община Генерал Тошево
14-ото издание на турнира по конен спорт в памет на народния представител доц. Тодор Тодоров, което се проведе в Кардам, премина при голям интерес, съобщават организаторите от община Генерал Тошево.
 
Купуват ново оборудване за кухнята на социалния патронаж в Генерал Тошево


На стадиона в село Кардам имаше близо 500 зрители, които се насладиха на майсторските изпълнения на жокеите и техните коне. Участваха повече от 20 професионални ездачи с над 35 елитни коне и кобили от областите Варна и Добрич.
 
Жокеите участваха в пет паркура от най-масовата, но и най-интересна дисциплина в конния спорт - прескачане на препятствия (конкур-ипик). В рамките на турнира се проведоха и пословичните за добруджанския край кушии.
 
С акция по залесяване в Генерал Тошево отбелязаха Световния ден на гората

Сред гостите, които уважиха събитието, бяха съпругата на доц. Тодор Тодоров и неговите деца, кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров заедно с двамата си заместници, кметът на село Кардам Георги Събев, народните представители от област Добрич Даниел Йорданов и Красимир Янков, кметове и кметски наместници от села от общината.
 
В надпреварата по прескачане на препятствия жокеите премериха сили в “Х” паркур (тренировъчен) за млади коне, паркур за аматьори и любители, два паркура с нарастваща височина на препятствията и отворен паркур с еднократен бараж. Най-атрактивни и интересни бяха последните три дисциплини, а при паркура за млади коне се включиха много деца - повече от 15, голяма част от които момичета.

И тази година наградите бяха разпределени между най-силните жокеи в областта - Павлин Ангелов, Даниел Манев, Диян Балчев и Петър Петров.