Германските власти искат глоба за добруджанец, шофирал в Кьолн с неизправна кола
Германските власти искат глоба за добруджанец, шофирал в Кьолн с неизправна кола / Окръжен съд Добрич - пресцентър

Окръжен съд – Добрич отложи дело за признаване на финансова санкция, наложена на 44-годишния Красимир М. от с. Крушари, област Добрич, заради неявяването му в съдебната зала днес. Германската служба „Правосъдие” е изпратила Рамково решение за прилагане на принципа за взаимно признаване на финансовите санкции, с което се иска подсъдимият да плати 211,25 EUR.

Част от сумата - 80 EUR, е глоба, наложена му от главния кмет на гр. Кьолн, Федерална република Германия. Остатъкът представлява разходи за административното производство в размер на 131,50 EUR.

Санкцията е наложена на Красимир М. за това, че на 27.07.2011 г. в качеството си на водач и собственик на лек автомобил „Фолксваген” се е движил по улица в Кьолн в посока на напускане на града, въпреки че сигурността на автомобила е била чувствително намалена, вследствие на неотговарящо на изискванията състояние, с което е застрашавал сигурността на други участници в движението. С протокол на Съюза за технически контрол /TÜV/ Райнланд от 27.07.2011 г. са били установени 20 броя недостатъци по колата.

Днес Красимир М. не се яви в съдебната зала. По данни на негови съседи, той пребивава в Германия.

Окръжен съд – Добрич постанови Адвокатска колегия – Добрич да определи служебен защитник, който да го представлява в съдебното производство. Съдът изиска и справка от ОД на МВР – Добрич за задграничните пътувания на 44-годишния мъж.

Делото е отложено за 12 юли.