/ iStock
Започнала е извънредна проверка на случая
Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва извънредна проверка по случая на починал мъж заради закъсняла линейка във връзка с изнесена в медиите информация. Инцдентът се е случил в село Рогачево. 

Проверката започва още от днес в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Добрич, Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) – Балчик и Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) Балчик". 

Oт информация на свидетел в социалните мрежи става ясно, че на мъж му е прилошало и е катастрофирал. По думите му линейката е закъсняла.

Свидетелят споделя също, че той е реанимирал катастрофиралия мъж, който е бил в тежко, но в адекватно състояние. Докато чакат медицинската помощ, мъжът е започнал да колабира. След като линейкта е дошла, те са тргнали към болницата в Балчик, но свидетелят е продължил да реанимира мъжа, медицинското лице "стои вози се, не казва нищо, не прави нищо", разказва той. 

Мъжът твърди, че в болницата, в която са били откарани, не е имало реаниматор. Той е дошъл 10 минути по-късно в лечебното заведение, когато вече е било късно. 



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня