/ Дарик Добрич
Състав на Окръжен съд потвърди присъда на Добричкия районен съд, с която е наложено ефективно наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба от 500 лева на 40-годишен добричлия, шофирал след употреба на алкохол. На първа съдебна инстанция подсъдимият Бейнур М. е признат за виновен.

Той е заловен на 26 април 2016 г. на кръстовище в село Паскалево, управлявайки лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си 1.45 на хиляда.

Осъдиха двама добричлии за грабежи и ползване на чужда банкова карта

Мъжът карал с превишена скорост и наближавайки кръстовището, загубил контрол върху управлението на автомобила, напуснал платното за движение и се ударил в дърво и крайпътна ограда. Получил наранявания и бил откаран в Бърза помощ, където му била взета кръвна проба и станало ясно, че е пил.

В хода на съдебното производство първоначално той твърдял, че е консумирал една чаша бира, после изразил желание за споразумение, а на по-късен етап заявил, че не е употребил алкохол, а сироп и хапчета. Той е обжалвал присъдата си с искане за нейната отмяна като незаконосъобразна и немотивирана.

Окръжен съд-Добрич остави в ареста 21-годишен, разследван за кражба

Окръжните магистрати счетоха обаче, че липсват основания за отмяна или изменение на постановения съдебен акт. В решението си те коментират, че подсъдимият е неправоспособен водач и вече са му били налагани по административен ред наказания за това. Решението на Окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.