Мирослав Илич много хареса Албена
Мирослав Илич много хареса Албена / netinfo
Илич поздрави България за политиката й спрямо Западните Балкани
Един от най-популярните сръбски изпълнители - Мирослав Илич, посети ваканционно селище Албена, съобщиха оттам. 68-годишният певец остана очарован от курорта Поводът за посещението му у нас бе частно парти, на което той беше специален гост-изпълнител. 

„За първи път съм в Албена. Много хора говорят за вашия курорт. Все повече приятели от България и сърби идват на почивка тук. В Албена, както и в България, винаги сте били много гостоприемни – тук ми харесва как ме посрещат, настаняват, храната е близка до нашата. Хората са дружелюбни, хубави години имам в България“, заяви Илич.

Мирослав Илич, Весна и Неда Украден - гости на Видинския панаир
 
Той поздрави страната ни, че като председател на Европейския съюз е поставила сред основните приоритети развитието на Западните Балкани и тяхното членство в Евросъюза. 

„Това е в интерес и на България и Сърбия, както и останалите държави от Западните Балкани. Преди 11 години България влезе в Европейския съюз. Като външен човек, който посещава държавата ви отвреме-навреме виждам, че имате сериозен напредък“, добави Илич.

Певческата си кариера той започва през 1972 година. Има дуети с Леп аБрена. Илич научи, че Албена е име на героиня от едноименния разказ на Йордан Йовков. „Готов съм да възпея Албена – превърнала се в символ на българската жена, ако някой напише текста на песента. Това е интересно предизвикателство за мен“, каза певецът. 

През 2014 г. Мирослав Илич е част от журито на музикалното предаване „Пинкове Звезде“, заедно със Светлана Ражнатович - Цеца, Марина Туцакович, Бора Джорджевич и Харис Джинович.