ДюПон Пионер спечели голямата награда на Добрички панаир
ДюПон Пионер спечели голямата награда на Добрички панаир / ДюПон Пионер

Фирмата ДюПон Пионер ще бъде удостоена със статуетка и грамота от Добрички панаир АД на официален прием тази вечер по повод откритото днес изложение Борса за семена и посадъчен материал. Компанията печели голямата награда за 20-годишното си водещо присъствие на пазара за семена в България.

"ДюПон Пионер" спечели голямата награда на Добрички панаир
netinfo

В момента Пионер има над 50% пазарен дял при царевицата и слънчогледа у нас. През 2014 г. компанията внедри в производство пет нови царевични хибрида. През 2015-та ще бъдат пуснати още девет. Хибридите от продуктовата линия Optimum® AQUAmax® за трета година ще покажат потенциала си. Optimum® AQUAmax® царевичните хибриди са световна иновация и дават нов подход в отглеждането на царевицата. Хибридите слънчоглед с търговската марка Pioneer Protector® са решение за минимизиране на риска при поява на болести и паразити и тяхното разпространение, без прилагането на химикали, които могат да увредят следващите култури.

Добрички панаир ще връчи още две грамоти. Първата е за Косад Семанс България ЕООД. Фирмата е отличена за 5 години генетичен ресурс, съвременни техонологии и високи добиви. Втората грамота ще получи фирма Агро Био Семена за 10 години авторитетно присъствие на българския пазар.