Движение Напред стартира кампания в подкрепа на родното производство
Движение Напред стартира кампания в подкрепа на родното производство / netinfo

„Избери българската стока! Дай скорост на българското производство” – кампания под този наслов стартира в цялата страна движение „Напред”.
Началото на кампанията в Добрички регион обявиха пред журналисти председателят на Областното настоятелство на БЗНС Стелиян Стоянов, областният председател на партия „Лидер” Мария Славкова и председателят на градската организация на ВМРО – Огнян Велинов.

Това е една добронамерена патриотична инициатива, чиято цел е да бъдат подкрепени родните производители от всички българи, коментира Стелиян Стоянов. Той информира, че в процес на обсъждане е идея за отчисляване на 1 стотинка от всеки продаден български продукт, обозначен със специален стикер, като събраните средства да се използват за подпомагане на безработни.

Земеделското производство е най-важно за нашата област, затова нашата цел е да го стимулираме по всякакви начини, включително чрез подобряване на аграрното законодателство и финансовата политика в земеделието – заяви Мария Славкова.

Според Огнян Велинов българското правителство няма грижа за българската икономика, затова тенденцията е повечето хранителни стоки да се произвеждат извън България.