/ Дарик Добрич
По повод 30-годишнината от създаването на Община Добричка на бял свят излезе книга за нея. Тя бе представена официално пред кметовете и кметски наместници от най-голямата по територия община в страната.
 
Книгата е инициирана още през 2017-а, когато е годишнината. Над нея се труди екип от администрацията, който събира ценната информация, за да направи настоящата „снимка“ на профила на общината. Включени са данни за историческите забележителности, местата за посещение от туристи, образователната система, читалищата, културните събития.

Изданието е на български и английски език. Предлага раздели за икономическия профил, селското стопанство, възможностите за инвестиции, както и за европейските проекти, по които работи Община Добричка.

Премиерата
Дарик Добрич


Още една книга разказва за общината – този път за нейните 35 читалища. Заглавието й е „Не се гаси туй, що не гасне“. Тя идва на бял свят след изложба, посветена на същата тема, подготвена с помощта на краеведа Иван Жечев от село Тянево.

Изложбата с фотоси из живота на самодейните състави и групи е обиколила всички села на общината, гостувала е в Областна управа и Регионална библиотека „Дора Габе“, каза кметът инж. Тошко Петков. Решихме да запазим документирана тази ценна информация, която имаме за нашите читалища и затова я издаваме в книга, посочи той.

В изданието сладкодумно в очерци са описани моменти от откривания, от първи сбирки на самодейци, от гостувания и репетиции. Родолюбивото и безкористно дело на неизвестни дейци на културата и изкуството е записано и ще бъде свидетелство във времето, посочиха при представянето на книгата.