/ Дарик Добрич
Силвена Николаева ще представя България в Париж през декември
Дванадесетокласничката от Професионалната гимназия по туризъм в Добрич Силвена Николаева е победител в XVIII  Националното състезание по барманство в категория „Монин джуниър”. Първенството, организирано от Българската асоциация на барманите, се проведе на 24 и 25 април във Варна.

Силвена участва за втори път в подобен формат, като миналата година отново е завоювала първо място на състезанието в курорта Златни пясъци, а на следващия кръг на надпреварата в София се е класирала четвърта, разказа в ефира на Дарик победителката.

Тази година абитуриентката от Добрич се е наложила над 18 конкуренти на възраст до 27 години в своята категория. Тя е представила авторски коктейл „Червената феерия”, с който е участвала и миналата година. В неговия състав влизат фреш от нар, пюре от юзу /японски лимон/, микс монин, сироп от ягода, краставица, лимонена мащерка.

„Съставките се блендират с лед и се украсяват с краставица, цвекло и круша” – сподели рецептата си Силвена Николаева.

Първото място дава право на Силвена да представи България на следващо състезание в Париж през декември. Тя ще стартира подготовката си за него още през септември.

Амбицията на дванадесетокласничката от паралелка „Кетъринг” в Професионалната гимназия по туризъм, е да продължи обучението си в сферата на мениджмънта, а с барманството да се занимава като хоби.