Двама братя наркопласьори остават зад решетките
Двама братя наркопласьори остават зад решетките / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич потвърди наложените на 32-годишния Галин Г. Т. и на 30-годишния Добромир Г. Т. от Добрич мерки за неотклонение задържане под стража. Двамата братя са привлечени като обвиняеми за притежание на марихуана  - 6 стръка със средна височина на растението 35 см. в пластмасови саксии. Те са имали и съучастник - 29-годишен добричлия.

На 26.04.2012 г. Районен съд - Добрич е взел спрямо всеки от тях мярка за неотклонение задържане под стража. Те обжалват определенията на първоинстанционния съд с искане да бъдат изменени наложените им мерки за неотклонение в по-леки.

Адвокатът на Галин Т. и Добромир Т. обясни, че Галин само показал на третото лице интернет сайтове с обяснения как се отглежда марихуана, но не е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Двамата имат постоянен адрес и желаят да променят живота си. Те са съдействали на разследването и нямало опасност да се укрият или да извършат друго деяние. Братята се лекуват от тежки заболявания, които според адвоката са несъвместими с условията в следствения арест.

Представителят на Окръжна  прокуратура - Добрич заяви, че миналите им осъждания показват, че наличието на постоянен адрес не им е попречило да извършват престъпления. Те са известни от години на органите на реда като наркопласьори на най-ниско ниво. Затова според държавното обвинение съществува реална опасност двамата да извършат ново деяние или да се укрият. Прокурорът обърна внимание, че в следствения арест работи фелдшер, който се грижи за адекватното лечение на задържаните.   

Определенията на Добричкия окръжен съд не подлежат на обжалване и протест.

 Галин Т. има основно образование, а Добромир Т. - средно. Двамата са безработни, не са семейни, не работят, осъждани са. Галин Т. е излязъл от затвора през октомври 2011 г., където е изтърпял предишна присъда.