ДСБ-Добрич подкрепя Детелина Николова за кмет
ДСБ-Добрич подкрепя Детелина Николова за кмет / DarikNews.bg, архив

Политическа партия Демократи за силна България - Добрич ще подкрепи на предстоящите избори досегашния кмет Детелина Николова. Решението бе взето на общинско събрание с членове и симпатизати на ДСБ. 

„При създалата се ситуация решихме да подкрепим Николова отново, както и преди 4 години. През 2007-ма й дадохме доверието си и тя го оправда. Смятаме, че трябва да я подкрепим отново, за да може да довърши стартиралите мащабни проекти в общината", заяви председателят на Общинския съвет на ДСБ Антония Кирова

Решението на тъмносините идва след разрива през август в Синята коалиция. 

По време на събранието бяха предложени имената на 9 души за сформиране на самостоятелна листа за общински съветници.

След тайно гласуване листата, която ще бъде регистрирана в ОИК, се оглавява от Антония Кирова, следват общественикът Георги Чунчуков и туроператорът Антраник Манукян. Кандидати за общински съветници са още Георги Гюров, Борислав Борисов, Димитър Димитров, Милена Керанова, Ивайло Евдокимов и д-р Нели Николушева.

Настроенията сред част от симпатизантите на ДСБ в Добрич са да се гласува по съвест за избор на Президент на Република България. „Всеки трябва сам да прецени дали да подкрепи решението на ДСБ на централно ниво да се гласува за кандидата на СДС Румен Христов", заяви Кирова. Тя припомни, че на предварителните избори в Добрич спечели Светослав Малинов - кандидат на ДСБ.