Добруджа-Сплендид напусна хандбалния евротурнир
Добруджа-Сплендид напусна хандбалния евротурнир / Дарик Добрич
"Добруджа-Сплендид" напусна хандбалния евротурнир
23503
"Добруджа-Сплендид" напусна хандбалния евротурнир
  • "Добруджа-Сплендид" напусна хандбалния евротурнир

Хандбалистите на „Добруджа - Сплендид" напуснаха Европейския клубен турнир на носителите на национални купи, след като загубиха и двете си срещи с украинския „Портовик" /гр.Южни/. В първия мач добричлии паднаха с 14:36, а във втория - с 22:39. Двете срещи се играха в Украйна, тъй като добричката зала „Русалка" не отговаря на условията за провеждане на мачове от международни турнири.

 „Този отбор ни респектира още при тегленето на жребия. Украинската школа е много силна, а „Портовик" е играл преди две години в Шампионската лига. Не беше за пренебрегване и факторът домакинство, което донякъде стъписа нашите играчи", коментира пред Дарик двете загуби треньорът на добричлии Георги Андреев

В отбора на „Добруджа - Сплендид" имаше и кадрови проблеми. За Украйна не пътува Красимир Коев, Димитър Асенов е играл болен в двата мача, а Светослав Божков -  с контузия. 

За разлика от миналогодишното участие на добричкия тим в турнира, тази година той остана без основни играчи - десния гард Светослав Недев и разпределителя Веселин Станков. Това не се отразява много на вътрешните срещи, но в международни мачове липсата им се чувства, каза Андреев. 

Най-резултатни срещу „Портовик" бяха Росен Колев и Антон Ганев, който играл с разбита челюст. Андреев даде добра оценка и на вратарите. 

В украинския клуб се наливат доста средства. Град Южни е на 40 км от Одеса и представлява най-голямото търговско пристанище в Украйна. Има и химически завод. В града има и силен баскетболен тим, а базата на „Портовик" е отлична - с басейн, балнеолечебен център и фитнес зала, разказа Георги Андреев.

Още от него чуйте в прикачения файл: