/ Община Каварна
Община Каварна получи дарение за подпомагане дейността на доброволното формирование при борба с бедствията. Дарението включва гумирани якета, панталони и шапки за наводнения, гащеризони, специални колани, пуловери, шапки и якета и е предоставено от Конфедерация Швейцария, чрез Националното сдружение на общините в България.
 
Официалната церемония по предаване на дарения на общо 39 български общини се състоя в складовата база на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в село Локорско в присъствието на главен комисар Николай Николов - директор на ГД ПБЗН, председателя на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов, Йордан Йорданов – зам.кмет „Европейски фондове и инвестиционна дейност“ в Община Каварна и представители на посолството на Конфедерация Швейцария в България.
 
Г-н Йорданов благодари от името на жителите на община Каварна и членовете на Доброволното формирование. „Предоставеното оборудване и екипировка е ценно и навременно дарение за звеното на доброволците в община Каварна.

Вашата помощ в подкрепа функционирането на звеното е изключително важна и полезна за една малка българска община с ограничени бюджетни възможности”, се казва в благодарственото писмо на кмета на Община Каварна, Нина Ставрева, до Н.Пр. Денис Кнобел - извънреден и пълномощен посланик на Конфедерация Швейцария в Република България.