Много добре се представи отборът от село Коларци в състезание на БЧК
Много добре се представи отборът от село Коларци в състезание на БЧК / БЧК
В Националния учебно логистичен център на БЧК Лозен – София, се проведе 30-ото Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ (УЕПП). В него участие взеха победителите от областните прегледи на УЕПП.
 
Областната червенокръстка организация на Добрич бе представена от екипа на ОУ ”Д-р П.Берон” с. Коларци, община Тервел –победител на областното състезание на 10 май т.г.
 
Юбилейното състезание беше открито от председателите на БЧК и БМЧК – акад. Христо Григоров и Станимир Бояджиев, в присъствието на много партньорски организации и гости.
 
Екипът на ОУ ”Д-р П.Берон” с. Коларци с ръководител Дарина Кобурова се представи много добре и се класира в “Златната лига”, изпреварвайки много утвърдени до този момент екипи, като в поредното подреждане е на 10-то място след победителите - отбора на Пазарджик (участниците бяха класирани на 1-во, 2-ро и 3-то място, а останалите отбори бяха класирани в три лиги - “Златна”, “Сребърна” и “Бронзова”). 
 
Добруджанските представители получиха индивидуални награди, дипломи и паметни медали - ”златни”, от Дирекция БМЧК при НС на БЧК.
 
Областният съвет на БЧК Добрич изказва благодарност на учениците от ОУ ”Д-р П.Берон” с. Коларци - Мелиса Ниязи, Донка Тодорова, Осман Ембие и Ерай Исмаилов, на директора г-н Ивелин Станчев и на ръководителя, подготвил екипа – г-жа Дарина Кобурова, за положените усилия в подготовката и престижното 10-о място с страната.