Добричлии излизат на шести пореден протест, вече искат и по-ниска цена на водата
Добричлии излизат на шести пореден протест, вече искат и по-ниска цена на водата / Дарик Добрич, архив

Нов, шести поред, протест ще се проведе в Добрич тази неделя, съобщиха организаторите му Пепа Рашева и Деньо Павлов. Протестиращите ще се съберат в 11.00 ч. на обичайното място - пред храм "Св.Георги". Планира се шествието да премине по пешеходната зона през площад "Свобода", площад "Демокрация", покрай Областната дирекция на МВР, по бул."3 март" и да стигне до входа на градския парк на бул."25 септември". След това протестиращите ще се насочат към КПП на входа на пътя от Варна. Не е решено все още дали митингът ще затвори за определено време бул."25 септември", казаха още организаторите.

Сред основните искания на протестиращите са Народното събрание да продължи работа, докато гласува нов изборен кодекс, по който да се проведе тази година вотът за народни представители в страната; мажоритарни избори; преразглеждане на всички приватизационни сделки в енергийния сектор; отзоваване на депутати.

Нов момент в исканията на протестиращите от Добрич е намаляване цената на водата в града наполовина. Координационната група на протестите е провела разговор със специалисти по проблема и е твърдо решена да отстоява докрай искането си. Протестът тази неделя ще започне с обща молитва за България

Дарик припомня, че това е петата поред неделя, в която хората излизат на общонационални протести срещу монополите и политическата система в страната. В Добрич се състоя и един делничен митинг - на 27 февруари вечерта.