Добричко участие в панаир на образованието в Щутгард
Добричко участие в панаир на образованието в Щутгард / Sofia Photo Agency

Добричко участие  ще има на международно изложение на образованието. Панаирът на образованието „Дидакта" ще се проведе от 22 до 26 февруари в германския град Щутгарт. Там на щанда на Европейския съюз ще бъде представен българо-германският проект "Transire: Grenzen interaktiv überschreiten. Пресичайки границите интерактивно". Той се осъществява от ученици от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски"-Добрич и младежи от гимназия „Коменски" в баварския град Дегендорф. Проектът ще бъде предстaвен със специална презентация в частта „Електронно учене" .

Същият проект ще бъде представен и на щанда на eTwinning- Германия  в рамките на специалното изложение „Подпомагане развитието на компетентности, повишаване на квалификацията, посредничество при ориентирането: Образование чрез медии "

"Пресичайки границите интерактивно" е избран за участие в панаира на образованието в Щутгарт, тъй като поощрява общуването /най-вече в реално време/ на млади хора в защитена социална мрежа и е умело интегриран в учебната програма. Чрез многобройни форми на виртуално общуване в еТwinning - порталa ученици от България, Германия и Италия се опознават като дискутират на немски и английски език различни теми, които те избират сами. Съществена част от проекта е преводът от и на италиански език за партньорите от Италия. Проектът е насочен основно към интеркултурното учене и чуждоезиковото обучение с автентични материали.

През месец октомври проектът получи Европейски знак за качество, а в момента кандидатства за Годишните награди на еTwinning, които ще бъдат връчени в Будапеща в началото на месец април.

Миналата седмица в портала на eTwinning- Германия бе публикуван специален филм за проекта и работата на екипа от ФСГ„Васил Левски" и немското училище.