Добричкият окръжен съд потвърди присъда за опит за кражба от фирма
Добричкият окръжен съд потвърди присъда за опит за кражба от фирма / netinfo

Добричкият окръжен съд  потвърди наложените от Районния съд в града  наказания на 17-годишния Карани Реджебов  и на 21-годишния Яя Шабан.
Реджебов е осъден на 3 месеца условно „лишаване от свобода" с 3 години изпитателен срок, а Шабан  на 1 година „лишаване от свобода" при първоначален общ затворнически режим.

Районен съд - Добрич  ги е признал за виновни, че на 5 юли миналата година  в съучастие помежду си, чрез разрушаване с техническо средство на здраво направена преграда  за защита на имот, са отнели от владението на добричка фирма метални елементи на стойност 3 825 лева. Деянието им е останало недовършено, тъй като  пазачът на обекта ги е забелязал, подал е  сигнал в полицията и двамата са задържани.

Съдът приема, че независимо от непълнолетието си  Карани Реджебов  е можел да разбира свойството и значението на извършваното и е могъл  да ръководи постъпките си. За Яя Шабан  деянието е извършено при условията на повторност в немаловажен случай.

Реджебов  живее в село Тянево, община Добричка, а Шабан в Добрич. Двамата имат начално образование, безработни са, неженени, събраните за тях данни им дават лоши характеристики. Срещу всеки от тях се води друго досъдебно производство, а  Яя Шабан е осъждан.