Добричкият окръжен съд  гледа жалбата на Миролюб Гаич
Добричкият окръжен съд гледа жалбата на Миролюб Гаич / netinfo
Добричкият окръжен съд да отмени ефективната присъда от 4 години затвор, която Районен съд -Добрич постанови на 22 февруари, за това настоя  защитата на Миролюб Гаич.

Адвокатът на известния бизнесмен заяви пред тричленния състав на съда, че няма налице извършено престъпление и поиска предсрочно условно освобождаване на Гаич. Защитата настоя и за промяна на наложената мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Адвокат Петър Величков заяви за Дарик радио, че липсват всякакви доказателства за извършено престъпление от неговия подзащитен и обвини прокуратурата в поръчкови действия. Добричкият окръжен съд ще се произнесе по жалбата в законно установения срок, съобщи съдия-докладчикът по делото Флорентина Борисова. На закрито заседание ще бъде разгледано и настояването за промяна на мярката за неотклонение на Гаич.

Скандалният сръбски бизнесмен Миролюб Гаич бе осъден на 4 години затвор по дело, заведено през пролетта на 2007 година. Според обвинителния акт в периода 17 февруари -29 май 1995 година Гаич е възбудил и държал в заблуждение седмина вложители във фирмата му „Югоагент-вложение”, като ги е завлякъл с общо 2 693 660 стари лева. Добричкият районен съд постанови още Гаич да плати съдебните разноски, както и по 1 000лева обезщетение на двамата граждански ищци по делото.