Добрич получава 1 млн. лв. за ремонт на пътища
Добрич получава 1 млн. лв. за ремонт на пътища / netinfo

Добрич ще получи авансово 1 млн. лв. за реализацията на проект за ремонт на общински пътища, съобщиха от общината. Средствата се осигуряват от Европейския фонд за регионално развитие и републиканския бюджет.

С парите ще стартират дейностите по проект "Рехабилитация и реконструкция на общински пътища на територията на община Добрич - град". Общата му стойност е 5 милиона лева, безвъзмездно финансирани по Оперативна програма "Регионално развитие".

По проекта ще бъдат ремонтирани 6 стратегически пътни отсечки, извън регулация, които се намират на входа и изхода на града. Това са: 440 м  от пътя  Варна - Добрич /участък от бул. "25 септември"/; отклонението до Гробищния парк, отклонението до лесопарк "Дъбовете".  Ще бъдат ремонтирани още 1 540 м от бул. "3-ти март"/участъка от Сервиз ХИЛТИ до кръговото колело/,  1 000 м от пътя до бившия военно-ремонтен завод "Хан Аспарух ", както и отсечката от бул.  Добруджа" до околовръстен път /Вторични суровини/.

Общата дължина на ремонтираните пътища е 7380 метра. Проектът ще продължи две години и ще осигури надежден транспортен достъп до съществуващи и нови индустриални зони и жилищни територии, информират от кметството.