пари
пари / Дарик, архив
Изтичат сроковете за плащане на местни данъци и такси, напомнят от Община  Добрич. До 2 юли трябва да се погаси първа вноска за данъка върху превозните средства;  данъка върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци за 2018 г. На 31 юли изтече срокът, в който се заплаща трета вноска за патентен данък за тази година.

Задълженията се изпълняват в касата на дирекция “ Местни данъци и такси” на адрес: ул. “ Независимост ” № 7, етаж 3, стая 313 с работно време 8.00 до 16.00 часа; в касите на Easy Pay или “Български пощи” в цялата страна; както и безкасово - с пощенски запис или с платежно нареждане по банков път.

Невнесените в срок данъци и такси се събират заедно с лихвите по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, напомнят още от администрацията. Справки за задълженията могат да се правят на място в дирекция “Местни данъци и такси” и на интернет страницата на общината www.dobrich.bg. Проверката се извършва по единен граждански номер /ЕГН/, личен номер на чужденец /ЛНЧ/ или единен идентификационен код /ЕИК/, персонален ПИН код и код за сигурност. Персоналния си ПИН код всеки може да получи от МДТ лично с представена лична карта. Упълномощените могат да го получат, но с нотариално заверено пълномощно и лична карта.