Детско полицейско управление
Детско полицейско управление / netinfo
В последното занятие от обучението си в Детското полицейско управление през настоящата учебна година третокласниците от силистренското ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ посетиха манастира „Покров Богородичен“ край село Айдемир. В пътуването с училищния автобус те бяха придружавани от младши полицейски инспектор Велин Здравков, обслужващ района, който не пропусна да поговори с бъдещите си колеги за правилата за безопасно поведение на улицата и в превозните средства.

В девическия манастир „Покров Богородичен“ децата бяха сърдечно посрещнати от сестра Анастасия, която се грижи за храма. Вниманието им бе приковано от интересния й разказ за възникването на манастирите в историята на християнството. Тя разказа за ежедневието си и изтъкна, че както в монашеския, така и в светския път към бога най-важни са послушанието, смирението и уважението към другите.

Децата с любопитство разгледаха уникалната колекция от стъкленици с Христовото  разпятие, изработени в различни краища на света, и дарени на манастира от вярващи хора.

В края на пътешествието децата получиха в дар химикалки и пиромоливи, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица при община Силистра, която е партньор в реализирането на проекта Детска полицейска акадамия.

Ирена Мърова, инспектор в Детска педагогическа стая при РУ-Силистра, благодари на участниците за старанието и отговорността им по време на обучението през тази учебна година и им пожела да се заредят с много настроение и нови сили до наесен, когато ще започне вторият етап от двугодишния курс в Детско полицейско управление.

детско полицейско управление
netinfo