/ БГНЕС
На  Велики четвъртък, с пролетно тържество и ателиета, в силистренското село Бабук ще бъдат представени традициите, предшестващи Великден. Събитието ще се проведе пред Народно читалище "Дочо Михайлов 1906" от 14.00 часа. Проявата ще събере слънчевото настроение на децата и гостите на селото и ще сътвори букет от музика и танци за приятелството и толерантността. Празникът е посветен и на 8 април, когато  се отбелязва Международният ден на ромите, известен като Ден на ромското пробуждане.

Празникът се организира от Кметство Бабук и Народно читалище "Дочо Михайлов", със съдействието на Община Силистра и Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към общината. Той е част от заложените дейности в Плана за действие на Община Силистра за подкрепа на интеграционните политики за периода 2015 - 2020г.

В програмата и ателиетата ще участват самодейни групи към НЧ "Дочо Михайлов 1906", деца от детската градина "Здравец" в с. Бабук, както и ученици от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Калипетрово. Тематични ателиета за боядисване и декорация на яйца и рисунки на асфалт ще забавляват децата от селото, а участниците в програмата ще представят стихове, песни и танци за пролетта, разбирателството, прошката и добросъседството.

Със своите най-нови танци, нежните дарования от Балет "Лиденс" към НЧ "Доростол 1870", град Силистра, с ръководител Лидия Маркарян ще зарадват гостите на проявата.

За всички участници Община Силистра е подготвила много подаръци и приятни изненади.