/ БГНЕС
Детската градина в село Спасово получава финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) по националната кампания „За чиста околна среда – 2018 г.“, по която се провеждат екологично познавателни проекти в цялата страна на тема „Обичам природата и аз участвам – 2018 г.”.

С 5 000 лева ще се осъществи проект на екипа, с който да се продължи традицията детската градина в Спасово да работи с акцент върху екологичното възпитание на подрастващите. Целта му е да се покажат на децата пътищата за общуване на човека с природата, за да изградят ценностна система, ориентирана към здравословен начин на живот.

Ще бъдат организирани акции по почистване района на детската градина, децата ще садят цветя и храсти заедно със своите възпитатели, ще се поставят дворни и спортни съоръжения /катерушки, люлки, въртележка/. От ръководството целят да се подобрят условията за отдих, за наблюдаване и опознаване на природата, за да се изградят навици за нейното опазване. Срокът за приключване на дейностите е 31 октомври 2018 година.

Детската градина в Спасово е единствената в община Генерал Тошево, която тази година ще реализира проект по ПУДООС в контекста на националната кампания „За чиста околна среда – 2018 г.“