Ученици от Добрич се включиха в кампания за екологичен градски трафик
Ученици от Добрич се включиха в кампания за екологичен градски трафик / http://ruseplus.com

Ученици от три добрички училища се включиха в европейска кампания за насърчаване на екологичния градски трафик. Тя се осъществява по тригодишен проект Traffic Snake Game Network, финансиран от ЕК.

Кампанията „Играта на трафик-змията” цели да насърчи устойчивите начини на придвижване до училище - ходене пеша, колоездене, ползване на обществен транспорт или на споделен автомобил. Тя е започнала преди повече от 10 години в няколко училища във Фландрия, Белгия, а в момента обхваща над 70 000 деца от 295 училища в 9 страни.  Българският партньор по проекта е клуб „Устойчиво развитие на гражданското общество”.

Добрич е част от мрежата за устойчива мобилност до училищата благодарение на активното участие на педагози и деца от СОУ„Димитър Талев”, Хуманитарна гимназия „Св. Кирил и Методий” и СОУ „П. Р. Славейков”.

За най-активните участници от добричките училища от 14.00 часа в Центъра за защита на природата и животните се организира луксозна версия на играта. Предвидени са конкурси за рисунка на тема „Аз съм мобилен като смока Свилен”, за писмо до Свилен на тема „Как се придвижвам до училище”, развлекателно-занимателни форми на обучения по безопасност, прожекция на филми за безопасност и други инициативи.