Детелина Николова участва в заседание на Комитета на регионите в Брюксел
Детелина Николова участва в заседание на Комитета на регионите в Брюксел / Община Добрич - архив

Кметът на Добрич Детелина Николова участва в 95–та Пленарна сесия на Комитета на регионите, която се провежда днес и утре в Брюксел. Николова ще вземе участие в различните модули на сесията.

Сред темите, които кметовете ще обсъждат са законодателната рамка за „ТЕМ-Т" - трансевропейска транспортна мрежа, активен  живот  на  възрастните  хора: иновации - интелигентно здравеопазване  за по-добър живот, енергийна ефективност в градовете и регионите – акцент върху различията между селските области и градовете, както и законодателни предложения за реформата на общата селскостопанска политика и развитието на селските райони след 2013 г.

Делегатите на форума ще разгледат и регламент относно Кохезионния фонд, регламент за определяне на общо приложимите разпоредби за фондовете от общата стратегическа рамка и програма „Потребители" за периода 2014 до 2020 г.

На сесията ще бъде обсъдена и трета многогодишна програма за действия на Европейския съюз в областта на здравето за периода 2014 – 2020 г. Форумът ще избере и членове на Бюрото на Комитета на регионите.