/ iStock/Getty Images
Заболеваемостта от Covid-19 в Добричка област достигна 474.4 на 100 000 жители на двуседмична база, като сред новите заразени има десетки медици и учители, съобщават от областния координационен щаб.

Само през последната седмица на ноември с положителни тестове за вируса са 22 души от медицинския персонал - лекари, медицински сестри, санитари и други, според обобщените данни на Регионалната здравна инспекция. Заразени са и девет учители и двама помощник-възпитатели в системата на образованието.

Епидемията спря някои курсове на автобусни линии в Каварна

В последните дни на отминалия месец под карантина са били поставени отделни групи деца и персонал в детска градина "Знаме на мира" в Балчик, в детските градини с номера 7 и 27 и в детска ясла номер 5 в Добрич. В изолация са били и паралелки в ОУ "Христо Ботев", ОУ "Хан Аспарух" и СУ "Леонардо да Винчи" в Добрич, допълват от щаба.

От РЗИ са издали предписания за дезинфекция и реорганизация на работата в Дома за хора с умствена изостаналост в село Българево, община Каварна, и в Дома за стари хора в Балчик, където бяха констатирани случаи на Covid-19, посочват от щаба.