Десетки фирми в индустриалната зона на Добрич с по-надеждно електрозахранване
Десетки фирми в индустриалната зона на Добрич с по-надеждно електрозахранване / ЕНЕРГО ПРО

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО в Добрич възстановиха повреден кабел средно напрежение, който e част от пръстена, захранващ голяма част от предприятията в промишлената зона на Добрич. Ремонтните дейности бяха извършени по извод Добруджански текстил, захранващ общо 13 трафопоста в областния град, от които зависи електрозахранването на 44 фирми. До момента на възстановяване на кабела 9 трафопоста бяха без резервно захранване и при авария голям брой потребители оставаха без ток. Това създаваше неудобства на фирмите и допълнителни разходи на компанията за ремонтни дейности.

Новият кабел е изработен по съвременна технология, по-надежден е при механични въздействия и има по-добра изолация. С възстановяването на кабела се гарантира целостта и нормалното функциониране на електрическата линия.

Подмененият кабел позволява и захранване по резервна схема при авария в друга част на трасето. В същия район бе подменен и кабел средно напрежение между трафопост Автостопанство и възлова станция "Родина". Дружеството продължава да извършва рехабилитация на най-уязвимите участъци на електроразпределителната мрежа, въпреки наложените през последните 2 години сериозни финансови ограничения на инвестиционната дейност в резултат на поредица от ценови решения на ДКЕВР през 2013 и 2014 година, коментират от компанията.