Дават под наем част от бившето училище „Отец Паисий”
Дават под наем част от бившето училище „Отец Паисий” / DarikNews.bg

Част от сградата на закритото тази година училище „Отец Паисий” ще бъде дадена под наем. Общинският съвет на Добрич даде съгласие да се проведе търг с тайно наддаване за близо 200 кв. метра от училището при начална тръжна цена - 160 лева месечно. Помещенията се отдават за 5 години. Става въпрос за три класни стаи, кабинет, коридор и сервизно помещение, които имат самостоятелен вход, поясни вносителят на предложението зам.-кметът Иван Колев.

Интерес към обекта има фондация „Ръка за помощ”, която от 2008-ма година е лицензиран доставчик на социални услуги. Организацията има сключен договор за дългосрочно предоставяне на социални услуги на 30 деца и техните семейства. От началото на тази година тя работи по метода на Монтесори терапията, който е един от най-успешните методи за работа с деца със специални потребности.

„Ръка за помощ” работи по още един проект, който обхваща деца, които не владеят добре български език. Целта е те да получат равен старт в училище.

Досега фондацията работеше в бившия дом „Дъга”. Собствеността на тази сграда обаче е променена и по тази причина неправителствената организация търси ново място за развитие на дейността си.