Дариха 10 000 лева на Центъра за обществена подкрепа в Добрич
Дариха 10 000 лева на Центъра за обществена подкрепа в Добрич / netinfo

Дарение от над 10 000 лева е получил Центърът за обществена подкрепа в Добрич в рамките на благотворителната кампания „ Избери, за да помогнеш", организирана от Райфайзенбанк в партньорство с фондация "Херберт Степич - благотворителност за Централна и Източна Европа". Сумата е набрана от личните дарения на 61 служители на банката.

Детският център в Добрич е един от 14-те социални проекта, подкрепени в рамките на кампанията, съобщи Надежда Михайлова - прокурист и член на УС на банката, която беше в Добрич, за да популяризира инициативата  за подпомагане на деца в неравностойно положение.

Общо 2833-ма служители на Райфайзенбанк са се включили в кампанията, като за всяко направено от тях дарение банката е добавяла по още 100 лева, обясни Надежда Михайлова. В рамките на инициативата са набрани над 368 000 лева. С парите са подпомогнати общо 30 благотворителни проекта в областта на здравеопазването, социалната дейност, културата, образованието и околната среда.

С дарените за Добрич средствата е осигурена част от издръжката на социалното заведение през тази година, отчете директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов. По думите му с парите са покрити разходи за храна, отопление и учебни пособия. Друга част от сумата ще бъде използвана за организиране на летен лагер за децата.

Центърът за обществена подкрепа в Добрич е създаден преди 10 години и за това време над 300 деца са получили специализирани грижи в него. В момента той се посещава от 20 деца.

Събитието днес беше организирано в социалния дом. На него присъстваха кметът на Добрич, представители на социалните служби и на БЧК, децата от Центъра, както и медийните партньори на дарителската кампания, между които е и Дарик радио.