Даниела Димитрова
Даниела Димитрова / Дарик Добрич
Даниела Димитрова е народен представител от два месеца. Тя влезе в парламента на мястото на Живко Мартинов след „Суджукгейт”. Преди да стане депутат добричлийката бе общински съветник. „Работех и преди с проблемите на хората, сега просто те са много по-мащабни”, сподели Димитрова пред Дарик.

Даниела Димитрова положи клетва като депутат, влезе в НС на мястото на Живко Мартинов
 
Първите й ангажименти са свързани с промените в Закона за арендата и с това кой има право да сключва договор за аренда. „Става въпрос за сигурността на хората. По тези въпроси съм разговаряла с представители на всички парламентарни групи, защото в Добруджа има много засегнати хора. Трябва 50% плюс един от собствениците на земята да могат да сключват договор за аренда, а не както в момента законът позволява само един човек да сключи договор за цялата земя”, коментира Димитрова.Тя се надява, че на второ четене на промените този проблем ще бъде изчистен.
 
Даниела Димитрова заяви, че работи по три проблема на Добрич заедно с други депутати от региона – Пламен Манушев, Йордан Йорданов, Даниел Петков и дори Йордан Апостолов, който е добричлия, но е избран от Бургас. Димитрова не конкретизира, но увери, че след приемането на републиканския бюджет ще има много добри новини за Добрич.

„Каузата ми е ако мога да бъда полезна на хората, да го правя”, заяви народната представителка.
 
Тя проведе приемен ден в село Лозенец, Крушарско, в понеделник. Жители на добруджанското село поставиха пред нея част от наболелите проблеми, свързани с образованието, социалното подпомагане и инфраструктурата. Те алармираха, че за много от семействата в Лозенец проблем е ранното затваряне на детската градина. Той стои с особена тежест пред родителите, които работят.

Стана ясно, че от 2014 година има разработен проект за ремонт на читалището в селото, с който Общината трябва да кандидатства по Програмата за развитие на селските райони, но до момента няма информация по него да има някакво развитие.

Други проблеми за живеещите в селото са обраслият в бурени гробищен парк, липсата на улично осветление, бездомните кучета.

Даниела Димитрова се ангажира да постави въпросите пред съответните институции. Веднага след това тя разговаря с кмета на Община Крушари Добри Стефанов, който пое ангажимент да извърши проверка по подадените сигнали.

Народният представител е областен координатор на Жени ГЕРБ от 2007 година. Даниела Димитрова, както и членове на дамската организация в Добрич посетиха вчера Преходното жилище в града. Те връчиха на директора на социалната услуга Николай Раданов дарение от хранителни продукти, осигурени от членовете на ЖГЕРБ.

В Преходното жилище в момента са настанени шестима младежи на възраст над 18 години. Те са израснали в институции и всички са с увреждания. Социалната услуга им дава възможност да водят независим начин на живот, подпомогнати от професионалисти, с цел подготовка за извеждането им от специализирана институция и социалното им включване.

Димитрова съобщи още, че наскоро е възобновена организацията на Жени ГЕРБ в Генерал Тошево. Това бе единствената община без структура на дамската формация.