Дадоха ход на дело за отнемане на имущество за над 8,4 милиона лева
Дадоха ход на дело за отнемане на имущество за над 8,4 милиона лева / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич даде ход на гражданското дело, образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу 42-годишния Атанас М. Атанасов от Добрич и още 2 физически и 7 юридически лица.

Пресцентърът на Окръжен съд - Добрич припомня, че гражданското дело срещу Атанас Ат. и другите ответници е образувано по искане на Комисията за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 8 471 629 лв. Комисията претендира също да бъдат обявени за недействителни по отношение на държавата две сделки.

Днес съдът прие допълнително представените от ответника Атанасов договори за заем и задължи Комисията да представи извадка от неин протокол, въз основа на който е образувана преписката срещу Атанас Атанасов в териториалното й бюро във Велико Търново. Допуснати бяха до разпит 5 свидетели на ответниците, които ще бъдат изслушани в следващото съдебно заседание.

По молби на двете страни съдът им даде възможност да се снабдят с нови данни - за Атанас Ат. от НАП, кредитни институции и фирми, в които е работил, а за Комисията - от банка.

Окръжен съд - Добрич продължи разглеждането на гражданското дело срещу Атанасов и другите 9 ответници, след като Апелативен съд - Варна отмени определението му от 23.06.2011 г. за прекратяване на производството, поради неизпълнени задължения на Комисията.

Делото ще продължи на 26.01.2012 година.