Боян Саркизов в редакцията на Дарик Добрич
Боян Саркизов в редакцията на Дарик Добрич / Дарик Добрич
Десетият в кандидат-депутатската листа на червените стана трети с преференциите на добруджанци
„За някои хора аз съм феноменът 10/10, но зад този феномен стои човек с име и личност  –  Боян Саркизов. Мисля, че гласовете, които  събрах на тези парламентарни избори не се дължат само на това, че бях № 10 в листата на БСП, а и на това, че много хора ме познават.  Другата причина, която ми дава самочувствие е, че само преди две години не бях феноменът  14/14, а бях  14/8 в листата на БСП за общински съветници и въпреки това успях да вляза в Общинския съвет на Добрич”. Така коментира пред  Дарик  десетият в кандидат – депутатската листа на коалиция „БСП за България” в Добрич Боян Саркизов по повод изказването на Областния лидер на БСП Мая Димитрова, че и на тези избори се наблюдава феноменът 10/10.

Саркизов получи 1913 гласа от избирателите и преференциалният вот го пренареди от десето на трето място в листата на „БСП за България”. Отново с преференции второто място в листата бе заето от третият кандидат за народен представител Даниел Петков. След изборната победа на БСП в Добричка област, в 44-то Народно събрание партията печели два мандата от региона и депутати ще бъдат водачът на листата Красимир Янков и Даниел Петков.

 „Искам дълбоко да подчертая, че в професионалната си и политическа кариера съм се издигал стъпало по стъпало – нито съм син, нито съм брат на някого, нито пък някой може да ме обвини във финансови злоупотреби с обществени поръчки.  Аз съм един преподавател по философия в СУ „П.Р.Славейков” и мисля, че голяма част от добричката общественост ме уважава. Може би някои хора не ме обичат, но няма такива, които да ме мразят” – заяви Саркизов. Той оцени изминалата кампания като положителна.

„Нашата основна цел бе да разясним програмата за управление на БСП. Мисля, че успяхме да убедим добруджанци, че нашата програма е най-реалистична, в нея освен че са посочени целите в различните политики, са посочени и пътищата, по които да се реализират тези политики” – обясни Боян Саркизов.

Колкото до политическите му амбиции  занапред, той бе категоричен:
„Не съжалявам, че не успях да вляза в Народното събрание, защото мисля, че Господ има други планове за мене.  Бъдещето ще покаже как ще действам по-нататък в политически аспект”.