/ Дарик Добрич
478 участници са подали заявка за участие в III Областен конкурс рецитал „За да я има България“, организиран от Община Добрич и Драматичен театър „Й. Йовков“. Третото издание ще се проведе на 23 февруари, събота.
 
Рецитатори от общините Добрич, Добричка, Тервел, Крушари, Балчик, Генерал Тошево и Каварна ще покажат своите умения в областта на художественото слово. Ще бъдат представени произведения от българската поезия, проза и драматургия, посветени на България, нейните герои, природни красоти, забележителности, обичаи и традиции. Могат да участват индивидуални изпълнители от четири възрастови групи – подготвителна група, I-IV клас, V-VII клас, VIII-XII клас.
 
Конкурсът е посветен на 3 март – Национален празник на България. Програмата започва на 23 февруари в 9.30 часа. Поради големия интерес към инициативата и за улеснение на участниците конкурсът ще се проведе в три зали: Органова зала; Огледална зала  „Нели Божкова“ и Драматичен театър „Йордан Йовков“.
 
Резултатите ще бъдат публикувани на сайта на Община град Добрич на 26 февруари. Класираните ще бъдат информирани по телефон или ел. поща. Награждаването ще бъде на 28 февруари от 11.00 ч. в малката заседателна зала на Общината
 
Ето и разпределението в залите за конкурса на 23.02.:         
9.30 ч. – 13.00 ч.
I възрастова група – деца от подготвителна група
Концертна зала  „Добрич“   /Органова зала/
 
II възрастова група  –  ученици от I – IV клас
Огледална зала  „Нели Божкова“
 
III възрастова група – ученици от V–VII клас
Камерна зала Драматичен театър „Йордан Йовков“
 
IV възрастова група – ученици от VIII – XII клас
Камерна зала Драматичен театър „Йордан Йовков“
13.00 ч. – 14.00 ч.  – Почивка
14.00 ч. – 16.00 ч. 
II възрастова група  –  ученици от I – IV клас
Огледална зала  „Нели Божкова“