Безплатна трапезария за 90 души в Генерал Тошево
Безплатна трапезария за 90 души в Генерал Тошево / община Генерал Тошево

Община Генерал Тошево сключи договор за нов период за предоставяне на услугата „Обществена трапезария”. Чрез подновяване на контракта, от 1 май до 31 декември т.г. общината ще продължи да осигурява топъл обяд ( супа, основно ястие и хляб ) за 90 човека в затруднено материално положение, застрашени от социална изолация и бедност.

„Обществена трапезария” е услуга, която се реализира чрез фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика в продължение на няколко години. „Трапезарията се утвърди като една от социалните придобивки, които  видимо подобряват качеството на живот и осигуряват помощ и подкрепа на най-нуждаещите се от това лица и семейства в нашата община. В тази връзка Общински съвет-Генерал Тошево взе решение да се отпуснат допълнително средства в размер на 8 хил. лв. за дейността на трапезарията до края на годината”, съобщават от кметството.

За Великденските празници бяха осигурени хранителни пакети с козунак, колбаси, пакетирани меса и сладки на бенефициентите по услугата „Обществена трапезария”.