/ Dariknews.bg, архив
Няма хванати преписвачи тази година
"Изпитните сесии за дванадесетокласниците и седмокласниците в Добричка област са преминали без инциденти и нарушения", съобщи за Дарик началникът на Регионалното управление на образованието Жоро Тошков. Няма уличени в преписване ученици по време на втората задължителна матура при зрелостниците и на външното оценяване по математика  при седмокласниците.

МОН с решение за задача 7 от матурата по български език

Общо 734 абитуриенти се явиха в Добричка област днес  на втори задължителен изпит по предмет по избор. Най-много – 246 зрелостници, са предпочели да покажат знанията си по английски език. Сред предпочетените предмети за втората матура са георграфията, избрана от 151 дванадесетокласници, философията – от 127, биологията и математиката, по които се явиха съответно 94 и 45 зрелостници от областта.

МОН опроверга да има грешка в задача от матурата по български език

Допуснати до изпит по математика в националното външно оценяване бяха 1 337 седмокласници от област Добрич. От тях на изпит днес се явиха 1291 ученици, информираха от РУО-Добрич. Изпитните сесии се проведоха в 13 учебни заведения в Добричка област, а 417 квестори следиха за реда в залите.