Базар отваря врати в помощ на Алекс
Базар отваря врати в помощ на Алекс / netinfo

Стартира поредната благотворителна инициатива в рамките на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!". Благотворителен базар отваря врати във фоайето на магазин СВА в Дома на книгата, информират организаторите от сдружение „Ръка за таланта". Базарът е посветен на предстоящите празници Свети Валентин и Баба Марта. На добричлии ще бъдат предложени сувенири, мартеници, картички, календари и рисунки, изработени от майки от сдружение „Ръка за таланта", деца от школата по приложно и изобразително изкуство към общинския комплекс „Малкият принц" в Тервел и ателие „Стела и Дара" към младежки център „Захари Стоянов" в Добрич.

Организаторите изказват специална благодарност на добричлийката Гергана Ботева Атанасова, която е изработила за базара 350 мартеници и декупажни сувенири. Инициативата е подкрепил и 19-годишният Димитър Игнатов от Плевен, който е подарил валентинки.

4-годишната Александра Маркова от Добрич страда от церебрална парализа. Само за първия курс на лечение в израелска клиника са необходими 35 000 лева. Банковата сметка за набиране на средства за лечението на Алекс е:

IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк-клон Добрич.