Бавят добавките на хората с увреждания
Бавят добавките на хората с увреждания / netinfo

Агенцията за социално подпомагане все още не е започнала да изплаща забавените през декември интеграционни добавки на хората с увреждания. Това научи Дарик от своя слушателка  -  Галя Гоцева от Добрич, където освен добавките не са изплатени и част от социалните помощи. От  Агенцията за социално подпомагане обясниха, че по всяка вероятност превеждането на средствата ще започне от днес.

Въпреки обещанието на социалния министър, че веднага след нова година ще бъдат разплатени неполучените през декември интеграционни добавки на обща стойност около 5 милиона лева, пари все още няма. Това означава, че Галя Гоцева от Добрич не може да купи лекарства за астмата на своята сестра и затова търси Бърза помощ всеки ден.

„Бюджетът беше виновен, банките, прехвърлят си по някакъв начин топката. Това за мен вече е направо невероятно, това е геноцид, подиграват се. Поне един да излезе с ясната съвест и да каже „Няма да има пари" и хората да не се надяват. 119 лева да нямаш да изплатиш, толкова са интеграционните добавки, които получават хората", възмущава се Галя гоцева от Добрич.

От Агенцията за социално подпомагане обясниха, че до няколко часа ще бъдат готови разчетите за неразплатените средства по отделните видове социални помощи и процедурата ще бъде задействана.