Apocalyptica започва лятното си турне от Каварна
Apocalyptica започва лятното си турне от Каварна / netinfo
Виолончелистите от финландската група “Апокалиптика”, които първи съчетаха метъл и класика, започват лятното си турне от Каварна с концерт на 31 май. От сайта на групата става ясно, че до края на август музикантите ще имат 33 изяви във фестивали и концерти в почти цяла Европа и вСАЩ. В Каварна финландците ще свирят на градския площад.

"Apocalyptica" гостуваха в Каварна и на 1 юни 2006 година.

Междувременно бяха пуснати в продажба билетите за отделните дни на "Калиакра Рок Фест 2008", който традиционно ще се проведе в Каварана от 5 до 7 юли. Феновете на рока могат да си купят еднодневен билет за отделните дни на фестивала по избор от касите на Билетния център на НДК и в мрежата на Ticketstream.bg. Еднодневният билет е с цена 50 лв., а на същите места и в момента могат да се купят тридневни билети (общ билет за трите фестивални дни) с цена 90 лв. Организаторите на Калиакра Рок Фест 2008г. - Община Каварана и Жокер медиа, за трета поредна година, в рамките на три поредни дни (от 5 до 7 юли 2008г.) ще срещнат на едно място едни от най-големите имена от Световната Рок сцена.

На 5 юли Калиакра Рок Фест ще бъде открит от кралете на метъла Manowar. На 6-ти юли следва тежък грим и невероятно шоу от бащата на шок-рока Alice Cooper. Финалът на 7-ми юли и тази година обещава да бъде запомнящ се с безмилостните траш метъли от Slayer и шведите от In Flames.