Апелативен съд - Варна потвърди условна присъда на добричлия
Апелативен съд - Варна потвърди условна присъда на добричлия / netinfo
Варненският апелативен съд потвърди наложената от Добричкия окръжен съд условна присъда на 23-годишния Момчил Станчев от 2 години „лишаване от свобода” с три години изпитателен срок.

Първата съдебна инстанция призна добричлията за виновен, че на 24.08.2007 г. в с. Приморци при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 80-годишния Демир Георгиев. Подсъдимият е лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 3 години. Той трябва да заплати по 12 хил. лв. обезщетение на съпругата, сина и дъщерята на починалия.

Станчев е обжалвал присъдата с мотив, че тя е несправедлива.

Като търговски представител на добричка фирма Станчев пътувал на 24 август миналата година със служебен автомобил „Опел Корса” за Балчик. При навлизане в с. Приморци, той не спазил ограничението на скоростта и продължил да управлява колата със 100 км в час. Според обвинението той не намалил скоростта и когато забелязал движещия се в неговата посока с колело Демир Георгиев. Велосипедистът внезапно завил наляво, след което последвал силен удар с колата. 80-годишният колоездач загинал на място.

Варненският апелативен съд преценява, че направените възражения от защитата на Станчев са неоснователни и оставя без уважение жалбата му. Решението на Апелативен съд – Варна, подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Върховния касационен съд.